Sajtkukac

Szupertota


5 tojást szétválasztunk, a sárgáját habosra keverjük 20 dkg cukorral, 1 citrom levével és 2 evőkanál vízzel. 18 dkg lisztet elkeverünk 2 evőkanál kakaóporral és 1 csomag sütőporral, és beledolgozzuk a sárga masszába. 2 dkg cukorral felverjük a tojások fehérjét, és óvatosan azt is hozzáforgatjuk. Félgömb alakú, kivajazott, kilisztezett kb. 20 cm átmérőjű formába simítjuk, a sütőrácson kiegyensúlyozva előmelegített sütőbe toljuk, és közepesen meleg sütőben sütjük, 35-40 percig, illetve addig, amíg a beleszúrt fogvájóra már nem ragad tészta. Kivesszük a sütőből, kiborítjuk a formából, és ha kihűlt, négy vékony szeletre vágjuk. 2 dl felvert habtejszínből, 25 dkg puha gesztenyemasszából, 5 dkg mascarponéból, néhány csepp rumból vagy rumaromából puha krémet készítünk, a krémet a tortaszeletek közé töltjük. 2 tábla tortabevonó csokit vízgőz fölött megolvasztunk, és annyi vajat vagy olajat keverünk hozzá, hogy kenhető krémet kapjunk. A krémmel bevonjuk a tortát, egy kicsit hagyjuk dermedni, majd szép sorban kirakjuk 2 csomag (kb. 60 dkg) rumkókusz csokigolyóval.

Kekszrolád

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó


Hozzávalók:
1 nagy csomag Albert keksz
25 dkg margarin
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál kakaó
5 evőkanál liszt
1 dl kávé
2 dl tej


Elkészítés:
A cukrot, lisztet, kakaót szárazon összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejet, és a kávét, és felfőzzük.A margarint még langyosan belekeverjük.A kekszeket egyenként összeragasztjuk, szorosan egymás mellé rakva, a maradék krémmel a tetejét megkenjük.Alufóliában 1 napig hűtőben tartjuk, hogy a keksz megpuhuljon, ferdén szeleteljük.


Madártej szelet

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó


Hozzávalók:
8 tojás
12 evőkanál cukor
13 evőkanál liszt
2 vaníliáscukor
4 dl tej
18 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 teáskanál sütőpor
4 dl tejszín

Elkészítés:
Tészta: 8 tojásfehérjét 8 evőkanál cukorral habbá verünk. 8 evőkanállisztben elkeverünk egy teáskanál sütőport, óvatosan a kemény habhoz adjuk és kb. 25x35 cm-es tepsiben 180 fokon előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

Krém: 8 tojás sárgáját, 4 evőkanál cukrot, 5 evőkanál lisztet, 2 vaníliáscukrot 4 dl tejben elkeverünk, sürüre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. 18 dkg margarint 10 dkg porcukorral alaposan kikeverünk s a kihűlt krémhez adjuk, majd a tésztár simít juk .
 Tetejére 4 dl tejszínbő kemény habot verünk, csokireszelék el megszórjuk. 

Kattints id a szöveg módosításához.